Zonne-energie opslaan?

Door zonne-energie op te slaan in een accu maakt u effici├źnter gebruik van uw zonne-energie. Een accu wordt overdag met elektriciteit uit uw zonnepanelen. Deze energie kan op een later moment worden verbruikt bijvoorbeeld als de zon onder is of tijdens stroomstoringen. Op deze manier wordt er optimaal gebruik gemaakt van de opgewekte energie.

Salderingsregeling

Op dit moment wordt de elektriciteit die overdag is opgewekt afgenomen door uw energieleverancier. Hier krijgt u dezelfde prijs voor als u er voor betaald. Dit is een gunstige regeling die in de toekomst wordt afgebouwd. Uw energieleverancier gaat u minder betalen voor de opgewekte elektriciteit op zonnige momenten. Dan wordt het aantrekkelijk om de zonne-energie op te slaan in een accu. Deze energie kunt u zelf gebruiken of verkopen aan uw energieleverancier als de stroomprijs hoog is.

Onafhankelijk

Met een accu heeft u altijd stroom. Ook tijdens een stroomstoring kan de accu uw huis gewoon van stroom blijven voorzien. Het is met een kleine accu van 1 kWh al mogelijk om 20 uur tv te kijken.

accu's


  • Zonne-energie opslaan
  • Eigen elektriciteit