Waarom wubbo?

Duurzame energiebronnen vragen om sturing en intelligentie. Daarnaast is het belangrijk dat alle onderdelen samenwerken in één geheel.

Wubbo integreert energiebronnen en verbruikers in één geheel. Een slim samenspel tussen alle onderdelen zorgt voor een maximaal rendement. Elke energiebron en verbruiker presteert het beste onder specifieke omstandigheden. Wubbo kent deze omstandigheden en stuurt alle onderdelen zo aan dat een maximaal rendement gegarandeerd is. Hierdoor weet u zeker dat u optimaal gebruik maakt van energie.

Wubbo

Wilt u optimaal gebruik maken van duurzame energiebronnen?


  • Maximaal rendement
  • Uitbreidbaar
  • Inzicht en overzicht
  • Installatiegemak
  • Terugverdientijd

Hoe werkt Wubbo?

Wubbo functioneert als een rotonde en stuurt energiestromen efficiënt aan.

Wubbo is gemaakt om verschillende energiebronnen en verbruikers aan te sturen. Wubbo zorgt ervoor dat ieder onderdeel optimaal presteert en stuurt de energie naar de juiste plek.

Sommige onderdelen werken optimaal bij een lage temperatuur en anderen met een hoge temperatuur.

Wubbo overzicht

Rendement zonneboiler

Het rendement van een zonneboiler is afhankelijk van meerdere factoren. Een belangrijke factor is de uitgaande water temperatuur.

Een zonneboiler behaalt een hoger rendement als de uitgaande watertemperatuur laag is. Om een maximaal rendement uit een zonneboiler te halen is het noodzakelijk het water op een zo laag mogelijke temperatuur op te slaan. Of nog beter: direct verbruiken om het huis te verwarmen.

Wubbo kijkt naar het aanbod van de zon en de vraag van het huis. Door deze op elkaar af te stemmen behaalt de zonneboiler het maximale rendement.

Rendement warmtepomp

Het rendement van een warmtepomp is ook afhankelijk van van de uitgaande water temperatuur. Een warmtepomp levert minder op bij een hoge water temperatuur. Wubbo zorgt ervoor dat een warmtepomp in het ideale temperatuur gebied werkt.

* Groene stippellijn: Als het rendement van een warmtepomp onder de 242% zakt is het financieel voordeliger om met gas te verwarmen. (prijspeil 2016)

Wubbo warmteregeling

Slimme zone regeling

Met Wubbo heeft u altijd en overal de controle over uw verwarmingssysteem.

U kunt per kamer de gewenste temperatuur instellen. Dit verhoogt het comfort en verlaagt uw energieverbruik.

INTU app

Inzicht en overzicht in uw opbrengst en verbruik. Wubbo staat in verbinding met de INTU app op smartphone of tablet.

De INTU app geeft uw energiebronnen en verbruikers overzichtelijk weer.

Lees meer over de INTU app

Energie app

Toekomstgarantie

Duurzame energiebronnen vragen om sturing en intelligentie. Wubbo is ontstaan om ervoor te zorgen dat iedereen duurzame energie kan gebruiken. Dankzij Wubbo kunnen wij in elk huis dezelfde kwaliteit leveren met support, ook in de toekomst.