SV Gramsbergen en INTU gaan samenwerken

Foto kantine

SV Gramsbergen en INTU gaan samenwerken. Stap voor stap zal INTU alle bestaande gasgestookte CV’s en boilers bij de voetbalclub vervangen door duurzame alternatieven. In 2020 is de gehele sportaccommodatie van duurzame energie voorzien.

INTU is gespecialiseerd in het energieneutraal maken van huizen. Daarvoor heeft INTU een gepatenteerde techniek ontwikkeld waardoor verschillende energiebronnen optimaal met elkaar samenwerken. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om onafhankelijk te zijn van gas.

SV-Gramsbergen zat al jaren te dubben over de hoge energiekosten. Met de kennis en kunde van INTU is zij in staat hier wat aan te doen. Sportpark ’t Hoge Holt zal de eerste sportaccommodatie ter wereld zijn die op deze wijze onafhankelijk is van fossiele brandstoffen.

Sportverenigingen verbruiken enorm veel energie en dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee aldus Rudi Reinders van INTU: “Wij hebben veel ervaring met het energieneutraal maken van normale woningen, het energieverbruik van een sportaccommodatie is heel anders. Onze producten kunnen we op afstand monitoren en optimaliseren. Hierbij ontstaat een schat aan informatie. De kennis en ervaring van dit project kunnen wij gebruiken om andere sportaccomodaties van duurzame energie te voorzien.”

SV-Gramsbergen gaat straks aan kop op het gebied duurzame energie. Duurzame energie is niet duur, Het is goedkoper dan gas. SV Gramsbergen zal dankzij de samenwerking met INTU duizenden euro’s per jaar besparen op energie.