Al uw energie zelf opwekken?

Welke energie kunt u duurzaam opwekken?

Warmte

Een groot deel van uw energievraag bestaat uit warmte.
Warmte kunt u met verschillende onderdelen duurzaam opwekken.

Elektriciteit

Thuis verbruikt u elektriciteit voor het licht en elektrische apparaten.
Elektriciteit kunt u zelf duurzaam opwekken en opslaan voor eigen gebruik.

Uw warmtevraag

Uw warmtevraag door het jaar heen. Veel vraag in de winter, weinig in de zomer. De warmtevraag wordt meestal beantwoord met gas. U kunt onafhankelijk worden van gas door gebruik te maken van energie uit de zon, biomassa en lucht.

Zonneboiler

De zon is gratis. Hier kunt u gebruik van maken met een zonneboiler. In de zomer is de zon het krachtigst. In de warme maanden levert de zon zo veel energie dat u geen andere energiebron nodig hebt. In de koudere maanden is dit niet het geval.
Zonneboilers

Biomassa

Biomassa is een biologische accu van zonne-energie. Hierdoor is biomassa een ideale energiebron om CO2 neutraal te verwarmen op de koudste dagen. Een biomassakachel verbrandt hout efficiƫnt en gebruikt de energie die vrijkomt bij het verbrandingsproces om water te verwarmen.
Houtkachels

Lucht-water warmtepomp

Er zit energie in de lucht. Een lucht-water warmtepomp haalt energie uit de lucht en maakt hier warm water mee. Een warmtepomp gebruikt elektriciteit om te verwarmen. Indien dit op een slimme manier gebeurt, kan een warmtepomp hoge rendementen behalen.
Warmtepomp

Uw elektriciteitsvraag

De elektricititeitsvraag is door het jaar vrij constant. Normaal gesproken verbruikt u iets meer elektriciteit in de wintermaanden.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Er zijn verschillende soorten en merken zonnepanelen verkrijgbaar. Welke en hoeveel zonnepanelen het beste bij uw huis passen hangen af van uw situatie.
Zonnepanelen

Elektriciteit opslaan

In de toekomst gaat het steeds belangrijker worden om energie thuis op slaan en slim te gaan verbruiken. Op zonnige momenten slaat u energie op in een accu of verbuikt het zo veel mogelijk zelf.

U kunt nu al kiezen voor accuopslag zodat u stroom heeft tijdens stroomstoringen of omdat u geen elektriciteits aansluiting heeft. Onze systemen werken nu al zo slim dat de elektriciteit uit de zonnepanelen zo veel mogelijk direct verbruikt wordt.
Accu's