10 jaar!

Het merendeel van de mensen verdient een investering in een energieneutraal huis binnen tien jaar terug.


Benieuwd hoe u kunt besparen?

Vraag een gratis duurzaamheidsadvies aan

Geen energierekening

Door gebruik te maken van duurzame energie verlaagt u uw maandlasten. Door duurzame energiebronnen te combineren kan uw energierekening naar 0.

Lagere hypotheekrente

Onze oplossingen verbeteren het energielabel van uw woning. Een beter energielabel betekent meestal een lagere rente. Informeer bij uw bank naar de mogelijkheden.

Geen vastrecht

Door helemaal onafhankelijk te worden van gas hoeft u geen vastrecht te betalen. Dit scheelt honderden euro’s per jaar.

Hoe kunt u besparen?

Duurzame energie opwekken kan met verschillende onderdelen. U kunt bijvoorbeeld besparen met zonnepanelen, een zonneboiler, biomassakachel of warmtepomp.

Welke onderdelen brengen het meeste op, en welke passen het beste bij uw huis? Dat zijn belangrijke vragen waarmee we u helpen.

De grafiek geeft aan hoe veel verschillende onderdelen maandelijks besparen. Als u onderdelen combineert bespaart u meer en is het mogelijk om energieneutraal te worden.

Hoe veel energie u precies kunt besparen met duurzame energie hangt af van uw woonsituatie en energieverbruik.

Bekijk met welke producten u kunt besparen


Als u gebruik maakt van duurzame energiebronnen gaan uw maandlasten direct omlaag.

Investeren met eigen geld of financieren?

Eigen geld?

Natuurlijk kunt u energiebesparende maatregelen financieren met eigen geld. Door de huidige spaarrente is het extra aantrekkelijk om met spaargeld duurzame maatregelen te financieren.

Het rendement op een investering in een energieneutraal huis kan oplopen tot 12%.

Duurzaamheidslening

Dankzij speciale leningen voor duurzame maatregelen is het voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van duurzame energie.

Duurzaamheidsleningen worden gesubsidieerd door de overheid. Hierdoor hebben ze een aantrekkelijke rente waarmee u duurzame maatregelen kunt financieren.

Tip: De rente van dit soort leningen is vaak aftrekbaar via uw belastingaangifte.

Spaargeld, Familie Kaiser

Sina en Joost Kaiser wonen in een vrijstaande woning uit 1987. Ze gaven iedere maand 200 euro uit aan gas en elektriciteit.

Ze hebben spaargeld gebruikt om hun woning energieneutraal te maken.

Joost: “Met de huidige spaarrente schiet je met sparen niets op. Na wat rekenen kwam ik er al snel achter dat het financieel aantrekkelijk was om te investeren in energiebesparende maatregelen.”

Sina: “We waren meteen enthousiast om ons huis energie neutraal te maken.”

Sina en Joost zijn 100% energieneutraal. Daardoor is hun energierekening 0 en zijn ze onafhankelijk van de energiemaatschappij.


Sina en Joost hebben € 25.000 geinvesteerd in een energieneutraal huis. Binnen 10 jaar hebben ze deze investering terug verdient en na 11 jaar zijn de opbrengsten van een energieneutraal huis hoger dan die bij een spaarrekening.

Duurzaamheidslening, Familie Schuldink

Erik en Mieke wonen met hun twee dochters in een geschakelde jaren 60 woning. Ze laten zien dat een energieneutraal huis voor iedereen mogelijk is.

Mieke: “Eerst dachten we dat een energieneutraal huis alleen weggelegd was voor mensen met een groot budget én een groot huis.”

Erik: “Met behulp van de duurzaamheidslening gaan wij ons huis energieneutraal maken. Dankzij de aantrekkelijke rente gaan onze maandlasten direct omlaag.”

Duurzaamheidslening

Dankzij speciale leningen voor duurzame maatregelen is het voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van duurzame energie.

Duurzaamheidsleningen hebben een aantrekkelijke rente waarmee u duurzame maatregelen kunt financieren.

Tip: De rente van dit soort leningen is vaak aftrekbaar via uw belastingaangifte.


De maandelijkse rente en aflossing zijn bij de familie Schuldink lager als hun ‘oude’ energierekening.

Meefinanciering ING energieneutraal Meefinanciering Rabobank energieneutraal Meefinanciering ABN-AMRO energieneutraal

Meefinanciering in hypotheek

Bij de meeste banken is het mogelijk om duurzame maatregelen mee te financieren in de hypotheek.

Daarnaast is de berekende rente voor een nieuwe hypotheek in de meeste gevallen afhankelijk van het energielabel van de woning. Een beter energielabel betekent meestal een lagere rente.