SV Gramsbergen wordt GASvrij dankzij INTUhome

December 2016, Rudi ReindersSV Gramsbergen en INTUhome gaan samenwerken. Stap voor stap zal INTUhome alle bestaande gasgestookte CV’s en boilers bij de voetbalclub vervangen door duurzame alternatieven. In 2020 is de gehele sportaccommodatie van duurzame energie voorzien.

INTUhome is gespecialiseerd in het energieneutraal maken van huizen. Daarvoor heeft INTUhome een gepatenteerde techniek ontwikkeld waardoor verschillende energiebronnen optimaal met elkaar samenwerken. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om onafhankelijk te zijn van gas.

SV-Gramsbergen zat al jaren te dubben over de hoge energiekosten. Met de kennis en kunde van INTUhome is zij in staat hier wat aan te doen. Sportpark ’t Hoge Holt zal de eerste sportaccommodatie ter wereld zijn die op deze wijze onafhankelijk is van fossiele brandstoffen.

Sportverenigingen verbruiken enorm veel energie en dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee aldus Rudi Reinders van INTUhome: “Wij hebben veel ervaring met het energieneutraal maken van normale woningen, het energieverbruik van een sportaccommodatie is heel anders. Onze producten kunnen we op afstand monitoren en optimaliseren. Hierbij ontstaat een schat aan informatie. De kennis en ervaring van dit project kunnen wij gebruiken om andere sportaccomodaties van duurzame energie te voorzien.”

SV-Gramsbergen gaat straks aan kop op het gebied duurzame energie. Duurzame energie is niet duur, Het is goedkoper dan gas. SV Gramsbergen zal dankzij de samenwerking met INTUhome duizenden euro’s per jaar besparen op energie.